#ThuisbijCV alt Merel Wentink
Fotografie: Eigen

Hoe gaat het nu met onze zangers? Hoe vermaken zij zich thuis? Hebben ze misschien leuke tips? Voor elkaar en voor u? En wat waren hun favoriete zangmomenten van de afgelopen jaren? Kom het te weten in de serie  #ThuisbijCV . Vandaag: alt Merel Wentink.

Helaas kunnen we onze zangers nog even geen fysiek podium bieden en zullen we ze nog een tijdje moeten missen. Daarom zetten we ze graag op een digitale manier in de spotlights. Volg de serie ook via onze Facebook pagina.

Als zanger moet je je stem onderhouden. Hoe ziet op dit moment jouw zangroutine er uit?

Aangezien ik nu geen concertuitvoeringen meer heb, heb ik meer tijd om stukken in te studeren die ik al een tijdje op mijn wensenlijstje had staan. Elke week studeer ik een nieuw stuk in. Ik begin ’s ochtends met wat lichamelijke oefeningen, dan warm ik mijn stem op en start ik met het instuderen van het repertoire. Tussendoor houd ik pauzes waarin ik andere dingen doe, zoals in de tuin werken.

Hoe zorg je voor een goede werk/privé balans op dit moment?

Wat werk betreft geef ik nog een paar Skype-lessen per week. Die lessen probeer ik een beetje te verspreiden. In de ochtend doe ik een of twee Skype-lessen. De rest van de dag kan ik dan studeren en andere dingen doen.

Wat is jouw favoriete werk om te zingen?

Dat verandert met de tijd. Op dit moment is het denk ik ‘When I am laid in Earth’, uit Dido and Aeneas van Purcell. Het is een stuk wat ik als kind vaak hoorde en ik altijd al graag heb willen zingen. Ik ben vrij melancholisch ingesteld en die aria heeft precies de juiste vorm van drama waar ik van houd. Tijdens het luisteren kunnen de tranen je over de wangen stromen, maar toch voel je je daarna beter en lichter.

Heb je een bepaald album of muziekstuk waar je de laatste tijd zelf vaak naar luistert?

Ik luister nu veel naar ‘The Tiger Lilly’s’. Dat is een band die een soort punk/cabaret muziek spelen met zwartgallige teksten. Ze hebben ook een album gemaakt over het Corona virus. Toen ik dat ontdekte ben ik ook weer meer naar hun andere albums gaan luisteren. Ik houd erg van zwarte humor. Zeker in deze tijd vind ik dat heel toepasselijk. Het maakt dat ik een beetje om mijn eigen situatie kan lachen.

Wat is jouw leukste herinnering aan Consensus Vocalis?

Ik zing nog maar heel kort bij Consensus. Toen de maatregelen kwamen was ik bezig met mijn derde project, het eerste opera-project dat ik heb gedaan met het koor. Tot nu toe zijn de repetities van dit project, Bruid te Koop!, mijn leukste herinnering aan Consensus. Ik heb heel veel lol gehad met het instuderen van de schunnige teksten en danspassen. Ook heb ik met dit project de gelegenheid gekregen mijn collega’s wat beter te leren kennen. Gelukkig ziet het er naar uit dat we de kans krijgen om het eindproduct alsnog te presenteren aan publiek!

Er worden veel video’s gedeeld op social media van diverse muzikanten en kunstenaars die iets speciaals doen tijdens deze corona crisis. Heb jij een favoriet en/of een leuke tip van een video die we zeker moeten bekijken en luisteren?

Een vriendin van me heeft een arrangement gemaakt van de ouverture van “Le Nozze di Figaro”, voor 5 zangers, genaamd “Crazy Nozze”. Een ontzettende klus lijkt me, maar tot nu toe het leukste filmpje dat ik heb gezien.

Steun Consensus Vocalis, juist nu!

Vanuit een stevige basis in Oost-Nederland maakt CV artistiek hoogwaardige voorstellingen in het hele land. Maar helaas, ook wij worden onbedoeld hard getroffen door de maatregelen rondom het COVID-19 virus. Voorstellingen en concerten zijn geannuleerd en onze agenda is ineens schrikbarend leeg. Achter de schermen wordt desondanks keihard gewerkt aan het vinden van creatieve oplossingen en het ontwikkelen van nieuwe producties voor de toekomst.

Hoewel ook wij als organisatie volledig achter de COVID-19 maatregelen staan, kan Consensus Vocalis uw steun juist nu goed gebruiken. Met uw donatie kunnen wij kwalitatief hoogwaardige ensemble zang blijven(d) verbinden met de samenleving. Nu, en in de toekomst.

Wij danken u op voorhand heel hartelijk!