Klaas Stok

Van de renaissance tot aan eigentijdse muziek

Klaas Stok studeerde koordirectie, orgel, klavecimbel, kerkmuziek en improvisatie aan de conservatoria in Arnhem en Rotterdam.

Als dirigent strekt zijn repertoire van de renaissance tot aan eigentijdse muziek. Hij dirigeerde  vele wereldpremières, waaronder werken van Mauricio Kagel en Giya Kancheli.

Klaas_Stok

Hij is artistiek leider van het koor Consensus Vocalis. Hij dirigeerde dit koor in tal van producties, zowel a capella als met orkest. De grote oratoria van Bach staan jaarlijks op het programma. Het koor nam ook meerdere opera’s voor zijn rekening bij de Nederlandse Reisopera (The fairy queen, Orphée, Madame Butterfly).

Zelf dirigeerde Stok vorig seizoen de door Dale Duesing geënsceneerde Johannes Passion.

De afgelopen twintig jaar is hij als koorleider en dirigent betrokken bij het Nederlands Kamerkoor. Hij dirigeerde vele producties en nam CD’s op, waarvan verschillende onderscheiden werden. In 2015 dirigeerde hij onder meer de productie “De tijd staat stil”, o.a. in het Europa Cantat Festival in Hongarije.

Hiernaast dirigeerde hij tal van koren en ensembles in Nederland en daarbuiten. Hij werkt regelmatig met het SWR Ensemble Stuttgart waarmee hij ook opnames maakte, met het Chorwerk Ruhr en met het koor van de NDR in Hamburg.

Ook werkte hij als repetitor en dirigent bij o.a. het Collegium Vocale Gent, Musical Treize, het Iers Nationaal Kamerkoor, Cappella Amsterdam en werkte hij samen met ensembles en orkesten als het Schönberg Ensemble, het Nederlands Blazersensemble, Combattimento, Holland Baroque, het Orkest van het Oosten en Concerto d’Amsterdam.

Ook is hij docent koordirectie aan het ArtEZ-conservatorium in Zwolle.

Sinds maart 2015 is Klaas Stok koorleider bij het Groot Omroepkoor.

Interesse om met ons samen te werken?

Neem contact op met onze zakelijk leider Francis Faas

francisfaas@consensusvocalis.nl
+31 (0)6 40 32 37 47